София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Румен Гечев: Френското предложение не защитава българския интерес

„Цялата ни група категорично не подкрепи френското предложение", посочи той
47 сПолитика 294

Цялата ни група категорично не подкрепи френското предложение, тъй като ние имахме решение на Националния съвет, имаме последователна политика по този въпрос и считаме, че на този етап, българският интерес все още не е защитен и гарантиран.“ Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на NovaNews.

В предаването “Офанзива“ той посочи някои особености на това предложение: „Излиза така, че България като страна членка, вместо да има подкрепата на своите партньори в Европейския съюз при предварителните преговори с Република Северна Македония, всъщност сме обект на натиск от Франция, Германия и други големи страни. Ние не приемаме такъв натиск, защото той не защитава българските интереси“, категоричен е социалистът и допълни, че не разглеждат това като победа,, защото става въпрос за стърчащ лист хартия, който не е одобрен от Северна Македония.

В тази сложна обстановка ние сме длъжни да се отзовем на поканата на нашите партньори в досегашната коалиция, да изслушаме техните предложения“, заяви проф. Гечев във връзка с предстоящото връчване на мандати и продължи: „Най-важният критерий в този случай е каква би била ползата за България, домакинствата и бизнеса, ако се постигне споразумение за ново правителство и респективно какви биха били негативните резултати, ако не се състави. От БСП считаме, че трябва да направим всичко възможно да се състави такова правителство, тъй като служебно правителство няма да може да се справи с предизвикателствата. Най-малкото няма да може да придвижи тези 22 закона, които трябва да бъдат променени, за да влезем в Програмата по “Зелената сделка“ и Програмата за устойчивост, която е над 13 млрд.“, обясни депутатът от левицата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!