София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Росица Матева: На 30 октомври изтича срокът за регистрация за гласуване по настоящ адрес

Все още се определя състава на СИК-овете извън страната

Симулаторът за машинно гласуване е вече на нашия сайт. на ЦИК. Този симулатор показва точно разпределението на бюлетините. Регистрираните кандидати за народни представители са 6316, но като физически лица са 5016. Имаме един независим кандидат, за който тече съдебно производство, днес беше заседание на Административен съд-София, но чакаме решение. Изключително важно е, че на 30 октомври изтича срокът за избиратели с трайни увреждания. Трябва да подадат заявление, за да гласуват с подвижна СИК. На 30 октомври изтича срокът и за регистриране за гласуване по настоящ адрес. Това коментира говорителят на ЦИК Росица Матева пред журналисти.

"Все още се чака решение за провеждане на изборите в Германия. Максималният брой на секции в Германия ще бъде 40. Определена е вече числеността на СИК извън страната. Провеждат се консултациите с политическите партии за състава на СИК извън страната", коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

"За първи път тази година в състава се включи и една извънпарламентарна коалиция "Продължаваме промяната". Те направиха своите предложения, които ще се вземат предвид, ако останат свободни места, след като бъдат запълнени местата от парламентарнопредставените партии", коментира още Томов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!