София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Росен Желязков: МВР е ангажирано с профилактиране на неудобни политически опоненти

"МВР изостави задълженията си, свързани с превенция и предотвратяване на пътни инциденти"
32 сПолитика 294 Мирослав Митков

МВР явно е ангажирано с профилактиране на неудобни политически опоненти и  изостави задълженията си, свързани с превенция и предотвратяване на пътни инциденти. Това зяви Росен Желязков по време на посещение в Разлог и Банско. Заедно с него бяха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева и кандидатите за народни представители д-р Емил Тончев, Александър Мацурев и Николай Сливков. При срещата си с гражданите те обсъдиха проблеми, свързани с пътната безопасност в областта. Желязков подчерта, че статистиката за последните 7 месеца е тревожна, с оглед на увеличаващия се брой на пътнотранспортни произшествия и тежък травматизъм. 

"Обезпокоителен е ръстът на тежки катастрофи в 16-километровата отсечка в Кресненското дефиле. Необяснимо е бездействието по отношение на пътния контрол, както и неглижиране на въпроса с осигуряването на ефективна инфраструктура на пътната безопасност по протежение на дефилето, съобразно предложенията на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", коментира Росен Желязков. 

По думите му липсата на междуинституционална координация се илюстрира от броя на пътните произшествия, който само за последните 7 месеца надвишава значително броя на годишна база през последните 5 години. Според Желязков аналогична тревожната тенденция се забелязва и на пътя Симитли-Банско-Гоце Делчев, което в значителна степен се дължи на липсата през последните месеци на линеен контрол от страна на МВР. 

Не бяха подминати и въпроси, свързани с тревогата на хората от пандемията и кризата в перспективата за доходи и скок в цените. 

По време на обиколката в Разлог и Банско жителите на двата града получиха материали, свързани с пътната безопасност.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!