София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Проф. Вълчев за COVID: Нека не се обиждаме на примитив и глупак, а да дадем възможност за съмнение

“Вижда се връзка между Ковид 19 и демокрацията и има три опасности, които се очертават"
32 сЗдраве 2945

Науката не е религия. В нея не се вярва. Науката борави с данни, доказуеми факти и хипотези. Много малка част от казаното от СЗО се опроверга. Това заяви пред Дарик проф. Даниел Вълчев.

Това, което в момента става в Австрия, много ми напомня на ставащото там преди 100 години. Нека не се обиждаме на примитив и глупак, а да дадем на хората възможност да се съмняват. Това е едно от най-важните неща в демокрацията.

“Вижда се връзка между Ковид 19 и демокрацията и има три опасности, които се очертават.

Първо: Решенията започнаха да се взимат от експерти. Експертите не са избрани от хората.

Второ: Изоставянето на правата на хората. Мнозинствата се увличат от крайни идеи  и даде пример с Хитлер и Мусолини, те са избирани с голямо мнозинство. Проф. Вълчев посочи, че трябва да има процедури.

На трето място е идеологията на правата. Точно тук е третата опасност и точно тук ковид кризата може да нанесе тежък удар върху либералната демокрация”, подчерта проф. Вълчев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!