София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Проф. Петко Салчев: За мен преговорният процес не представлява разговор в една стая с чаша уиски

"Не видях нито един аргумент за моята оставка", заяви председателят на НЗОК
3 мЗдраве 256 Николай Парашкевов

„Не видях нито един аргумент за моята оставка. Има обаждания от централата на БЛС до регионалните колегии да подават идентични декларации“, това заяви председателят на НЗОК проф. Петко Салчев пред bTV, след като осемнайсет Регионални лекарски колегии от страната поискаха той да напусне поста си.

БЛС сезира прокуратурата, ДАНС и Агенцията за държавна финансова инспекция за незаконосъобразни действия от страна на ръководството на Здравната каса.

„Има проблем, че в момента мълча и не казвам всичките неща. За мен преговорният процес не представлява разговор в една стая с чаша уиски, след това управителят като секретарка да оформя решенията“, заяви Салчев.

Председателят на НЗОК обаче отказа да обяви с кого е била срещата и заяви, че това ще каже на проверяващите, когато "дойдат да го проверяват".

По думите му няма никакъв проблем да бъде изпълнено искането на БЛС преговорите с НЗОК да бъдат публични, дори има предвидена зала за това, в която има наличната техника.

Що се отнася до нежеланието на БЛС да преговаря с него, Салчев подчерта, че от гилдията трябва да погледнат нормативната база, защото "председателят на НЗОК не участва в преговорния процес".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!