София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Проф. Николай Витанов: Пожарът бушува с пълна сила, такова нещо не е било (КАРТИ)

Тотален локдаун преди изборите няма да има, категоричен е той
42 сЗдраве 1087

Пожарът бушува с пълна сила, броят на активните случаи расте, а аз всеки ден ви питам кое е най-малкото шестцифрено число. Такова нещо досега не е било. Шапка им свалям на лекарите и на всички на първа линия. Държат фронта. Все още. Браво на вас! Това написа проф. Николай Витанов в социалните мрежи.

„Аз съм единственият математик, който каза, че тотален локдаун няма да има до изборите. Тотален - значи всички да се затворени и да се излиза с разрешение от къщи. Не такова нещо няма да има. Политически неизгодно е. По-изгодната политическа линия (и за това ви писах, преди да се случи) е да се въведе зелен сертификат и после, ако не сработят нещата - да се наложат ограничения върху тези, които нямат сертификат. (…) Какво значи да сработят нещата - ами значи бушуващият пожар да изгори такава голяма площ, че да няма откъде да се захранва с нов материал, да отслабне и това да бъде обявено за успех.“, допълни математикът.

Починалите досега за октомври 2021 са 6.15 пъти повече отколкото починалите за целия октомври 2020, посочи проф. Витанов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!