София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Проф. Маринов: Няма личностен конфликт между Радев и политически лидери

"Отдалечаването от Русия и от всеки друг партньор трябва да бъде съобразено с нашия интерес"
43 сПолитика 283

"Започва голяма геополитическа трансформация, тя ще има дългосрочен характер и сериозни последици. Критиките на президента към правителството са свързани с националния интерес, доколкото доброто управление на държавата е един от важните фактори, които да осигурят просперитета на нацията. Критиките са конструктивни. Има изоставане в изпълнението на ангажиментите, с които днешните управляващи бяха избрани".

Това каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет към президента. И нарече спекулация твърдението, че президентът защитава проруски позиции.

"Отдалечаването от Русия и от всеки друг партньор трябва да бъде съобразено с нашия интерес. Всяка връзка не е сакрална, а трябва да почива върху взаимноизгодно партньорство".

"Темата, която ще бъде въпрос на разминавания и критични аргументи, е способността на правителството да се справи с икономическата и със социалните кризи. Без политическо доверие от страна на обществото е трудно да се управлява".

И е категоричен, че няма личностен конфликт между Румен Радев и политически лидери.

Той не скри очакването си партия "Възраждане" - при тази сложна външна и вътрешна ситуация, да продължи да трупа подкрепа.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!