София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Проф. Иван Тодоров за коментар на Тома Биков: Изключително прост

Депутатът от ГЕРБ коментира казусът с ДКК и евентуални връзки с дружеството на проф. Тодоров
12 мОбщество 7146 Ивана Иванова

Изключително прост коментар. Така определи управляващият съдружник в Адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“ проф. Иван Тодоров, който е и брат на Веселин Тодоров - изпълнителният директор на издателска къща „Сиела норма” в ефира на бТВ.

"Никога не сме имали договор с ДКК. Никога не сме имали договор с ББР, не сме водили преговори, не сме участвали в процедури. Не познавам директорите на ДКК и ББР, вероятно не съм ги и виждал. Отговорът е също прост. Възниква въпросът защо е този шум. Фирмата, с която съм тясно свързан е Сиела, защото тя постави рекорд по достоверност на изборите. Нещо трябва да се търси отговорност", каза проф. Тодоров.

Управляващият съдружник в Адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“ коментира, че не познава Кирил Петков и Асен Василев, както и някой от ББР. 

"Не само, че нямаме договор с ББР. Имам контакти с политици, но това са случайни познанства. Дори и докато Сиела се занимаваше с изборите внимавах да не се срещам със свързани хора", допълни той.

Вчера Тома Биков коментира също в ефира на бТВ казусът около ДКК. 

„Наета е и адвокатска кантора, която е получи над 1 млн. лв. за работа, която вече е свършена от друга адвокатска кантора, която също е получила своя хонорар. Доколкото разбирам кантората е свързана със „Сиела Норма“, каза още Биков.

„На всичкото отгоре има и извънсъдебно споразумение с друга фирма за 50 млн. лв. На мен леко започва да ми намирисва на корупция“, допълни той.

За Тома Биков е интересно и защо започват да се реформират първо печелившите предприятия. Зад тези действия той подозира други намерения.

Малко по-късно от Адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и ко“ изпратиха съобщение до медиите, че нямат сключен договор с ДКК и не са участвали в процедури по сключване на такъв договор.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!