София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Премиерът и 10 министри ще участват в парламентарния контрол днес

Днес бъде гласувано удължаването на срока на действие на бюджет 2021 до края на март
5 сПолитика 322 Николай Трифонов

Днес в в Народното събрание депутатите ще гласуват удължаването срока на действие на бюджета за 2021 година до края на март.

Това ще позволи плащания като размери и квоти да запазят нивата си от миналата година до изработване на бюджета за тази година.

По-късно депутатите ще имат възможността да задават въпроси на премиерът Кирил Петков и вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов.

Кирил Петков ще отговаря на два въпроса за изпълнение на националната политика за младежта и има ли проблем със стената на язовир "Огоста".

След него ще застане и вицепремиерът Асен Василев. Той ще бъде разпитан за раздадените допълнителни възнаграждения в НАП в края на 2021 година. Най-много въпроси има към вицепремиера Гроздан Караджов - 9. Той ще говори за срокове за завършване на АМ "Хемус" , както и за промяната в ръководството на "Автомагистрали" ЕАД.

Освен тях, депутатите ще могат да задават въпроси на още 8 министри.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!