София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ПРЕГОВОРИТЕ: Нинова с първи коментар за предложената от ПП управленска програма

Основата на управленската програма е много добра
пропускане

Лидерът на "БСП за България Корнелия Нинова коментира управленската програма, предложена от "Продължаваме промяната". 
Основата на управленската програма е много добра. Тя отразява основните ни приоритети. Но ние и досега в правителството, и за в бъдеще, се смятаме за социалният стълб в правителството и затова имаме и няколко бележки по социални мерки, които не са отразени в програмата, а присъстваха в предварителните ни разговори, заяви Нинова. 
 
Предстои среща с Асен Василев и „Продължаваме промяната“, където да се изяснят тези неща.
Държим в програмата да има безплатни лекарства за деца до 14 години – нещо, което в първоначалния вариант имаше подкрепа. Радваме се, например, че е прието нашето предложение за безплатни учебници от 1 до 12 клас. Имаме някои предложения за корекции по икономическата политика и финанси. Не е отразен първоначалния ни разговор за въвеждане на патентен данък за микро - и малки предприятия, което много ще подпомогне малките и средните предприятия в българската икономика. Имаме допълнителни предложения като това да влезе в законодателната програма Законопроектът за колективните искове, където предвиждаме да бъдат защитени българските граждани чрез въвеждане на колективен иск, иначе хората нямат пари поотделно да си плащат таксите и да наемат адвокати, каза още тя. 
Нинова посочи и какви са основните оставащи проблеми, сред които - инфлацията, цените и доходите.
Затова цялостната програма с предложения на „БСП за България“ е съсредоточени в тази посока. На тази част ние ще държим много, категоричен е лидерът на БСП. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!