София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Правосъдният министър: Случайно избран съдия да разследва Гешев

Сред плановете тя посочи всеобхватни институционални промени

Представителите на българското правителство са представили вчера "цялата палитра от инструменти", с които се готвят да отговорят на изискванията на Брюксел да се гарантира "реално разследване на корупционните престъпления, като не се спира до един човек, а се стига до края".

Това обяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова в интервю пред БНТ. Тя бе част от българската делегация в Брюксел вчера и онзи ден.

Сред плановете тя посочи всеобхватни институционални промени, създаване на адекватни екипи за разследване, повече правомощия на КПКОНПИ, повече отчетност на прокуратурата.

От думите на Йорданова стана ясно, че магистрат, избран “ad hoc”, ще разследва главния прокурор, като допълни, че момента се обсъжда дали това да е съдия.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!