София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Петков: Докладите срещу руските дипломати са от март, май и юни

По думите му то е на базата на 3 доклада от ДАНС
2 мПолитика 414 Ивана Иванова

Има междуведомствен доклад от МВнР и има решение на Съвета по сигурност, в който присъстваха министърът на вътрешните работи, на отбраната, министърът на външните работи, заместник-министърът на финансите, министърът на електронното управление, началникът на отбраната, главният секретар на МВР, председателят на ДАНС, председателят на Държавна агенция "Разузнаване", директор на служба "Военно разузнаване", началникът на НСО, секретарят на Съвета по сигурност и представител на президентската институция от 9 юни 2022 г.", обясни Петков.

По думите му решението не е лично негово, а е на базата на 3 доклада от ДАНС, заседанието на Съвета по сигурност, както и това, че МВнР отговаря за това. Беше неразбиране как това се е случило, но тези доклади датират от май, юни, имаме отделни информации от март, допълни Кирил Петков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!