София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Новите противоепидемични мерки в София влизат в сила от полунощ

Собственици на заведения в столицата обявиха, че няма да се съобразяват
35 сБизнес 1018

От полунощ в София влизат в сила нови противоепидемични мерки. Ограничава се до 50% капацитетът, работната площ, броят лица в обектите и заведенията за хранене и развлечения, като се запазва изискването за зелен сертификат. Работното време също ще бъде ограничено - до 22:00 часа.

Въвежда се и ротационен режим на обучение за учениците от I до XII клас в училищата на територията на София град за периода 24 - 30 януари 2022 г. 
 
Вчера зглавният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни ограниченото работно време с това, че след 22 ч. хората стават по-склонни да не спазват ограничителните мерки.
 
В същото време днес депутати влизаха в Народното събрание само с картата си за народни представители, без да покажат зелен сертификат или резултат от отрицателен тест, въпреки че от 24 януари представянето на такъв е задължителен за влизане във всички сгради на НС. Стана ясно, че НСО няма право и задължение да проверява народните представители дали имат такъв, както и да ги спира, ако нямат.
 
Председателят на парламента Никола Минчев заяви, че не предвиждат глоби за нарушителите и ще се разчита на добросъвестността и на моралната отговорност на народните представители.
 
 
 
 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!