София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

НОВИ РАЗКРИТИЯ: По кабела, с който е удушена Соня, има отпечатъци на приятеля ѝ

Според държавното обвинение убийството на финландката е извършено на 8 май
11 сПравосъдие 273 Христина Владимирова

ДНК експертизата показва, че по кабела, с който е била удушена финландската гражданка Соня, има отпечатъци единствено от жертвата и мъжа, с когото е живеела – френски гражданин от сенегалски произход. 

Експертите не са открили под ноктите на жената ДНК на трети човек. Криминалистите са заподозрели мъжа, с когото жертвата е живеела на семейни начала, тъй като по вратата на жилището, което двамата са обитавали, не е имало следи от взлом. 

По време на претърсване на жилището криминалистите са открили марихуана. На базата на тези факти Софийски градски съд остави Томас в ареста. Магистратите посочват, че има достатъчно данни, които уличават мъжа в престъплението. Друг мотив е, че Томас може да се укрие, тъй като е чужд гражданин. 

Решението на магистратите не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. 

„Не съм аз, не съм аз. Аз съм невинен и моля да бъда освободен“, е заявил Томас пред магистратите от СГС, които в сряда следобед решиха да го оставят в ареста. Пред СГС обвиняемият е разказал, че две седмици преди смъртта си Соня е забелязала, че от банковите ѝ сметки са започнали да изчезват пари. Затова двамата са решили да изтеглят всички средства и да ги съхраняват в жилището си в София, в което живеели под наем. Томас е обяснил, че със Соня са се разбрали да излизат поотделно, за да може винаги да има някой в дома им, който да пази парите. Веднъж обаче и на двамата им се наложило да отсъстват по едно и също време, вследствие на което парите били изчезнали. 

Томас е разказал пред съда, че по-късно Соня е отишла да тича и оттогава не я е виждал. Звънял ѝ по телефона, но тя не отговаряла, дори се е свързал с нейни приятелки, за да я търсят заедно и в крайна сметка я е обявил за изчезнала в полицията. 

Според държавното обвинение убийството на Соня е извършено на 8 май. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!