София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

НОВИ МЕРКИ?: Евросъюзът иска деветмесечна валидност на ваксината при пътуване

Ще се дава приоритет на ваксинираните пътници
26 мОбщество 603 Божидария Енчева

Европейският съюз ще предложи деветмесечен срок на валидност на ваксината срещу COVID-19 за пътуване в блока. В допълнение на това ще се дава приоритет на ваксинираните пътници, съобщи агенция Блумбърг.

Европейската комисия ще препоръча на своите държави членки да продължат да посрещат пътници, ваксинирани с одобрени от блока ваксини. Обявяването на предложенията, които обхващат пътувания от страни извън ЕС, се очаква по-късно в четвъртък, се казва в информацията.

Новината дойде в момент, когато Европейската агенция за обществено здраве към ЕС - Европейски център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC), предложи да се обмисли поставянето на бустерна доза срещу COVID-19 на всички възрастни, което е сериозна промяна в указанията на агенцията.

 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!