София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Николай Ненчев: Министрите ни говорят на различни езици по темата Украйна

Той приветства свикването на Съвета по сигурността
1 мПолитика 293 Николай Трифонов

„Положението безспорно е сериозно, след като се предприемат конкретни действия от страна на САЩ, НАТО и ЕС. Очевидно не бива да подценяваме това, което се случва в близост до българските граници." Това заяви бившят министър на отбраната Николай Ненчев в ефира на БТВ.

Ненчев смята, че министрите ни говорят на различни езици по темата.

„От една страна министър-председателят твърди, че категорично подкрепя инициативите на НАТО, от друга страна министърът на отбраната твърди, че положението не е толкова сериозно. Виждам една пробойна във властта, в рамките на Министерския съвет и управляващата коалиция“, каза бившият министър.

Той приветства свикването на Съвета по сигурността и обърна внимание на това, че на него ще присъстват силовите министри, началникът на отбраната, шефовете на специални служби и разузнаването, както и премиерът Петков.

"На този съвет може да присъства и президентът, надявам се той да засвидетeлства това уважение към съвета“, заяви Ненчев.

Бившият министър очаква на съветът да се потвърди позицията на НАТО и ЕС.

"От друга страна, струва ми се, че съществени проблеми ще има в Народното събрание при една дискусия и там е твърде опасно за управляващото мнозинство, защото може да бъде преформатирано“, сподели Ненчев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!