София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Навални: Как да спрем злия луд с армия и ядрена бомба е отговор, който трябва да намерим сами

Навални написа статия за Путин за списъка на списание „Time“ с най-влиятелните хора в света
8 мОбщество 171 Христина Владимирова

Списание „Time“ публикува своя списък със 100-те най-влиятелни хора за 2022 г. 

По традиция рейтингът е разделен на няколко категории, като в категория „Лидери“ присъстват ръководителите на САЩ и Китай Джо Байдън и Си Дзинпин, както и президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин. 

Политикът Алексей Навални, който излежава присъда в наказателна колония в град Покров, Владимирска област, написа статия за Путин за списанието, съобщи „Meduza.io“. 

Може би истинската мисия на Владимир Путин е да преподава уроци“, написа Алексей Навални. „През 2022 г. той беше особено добър в това“, заяви руският опозиционер. 

„Той отново припомни, че пътят, който започва с „малко фалшифициране на избори“, винаги завършва с диктатура. Тази диктатура винаги води до война“, каза политикът. 

Според Навални световните лидери лицемерно говорят от години за „прагматичната позиция“ и ползите от международната търговия. „Цената на войната: военна и икономическа помощ за Украйна, бежанци, санкции – всичко това ще струва стотици пъти повече от внесените договори за нефт и газ, при подписването на които беше толкова приятно да се пие шампанско“, заяви той. 

По думите на руския опозиционер Путин напомня на „закона за патицата“ – „ходи като патица, изглежда и кряка като патица, значи е патица“. 

В статията си за авторитетното издание Навални заяви, че руският президент е унищожил медиите, организирал е политически убийства и живее в имперски илюзии. Опозиционерът, който излежава присъда, нарече държавния глава на Руската федерация „луд“ и „способен да организира кърваво клане в центъра на Европа през 21 век“. 

„Точно сега Путин преподава урок как да нулира икономическия растеж на страната си след 20 години“, подчерта авторът. 

„Отговорът на основния въпрос обаче: как да спрем злия луд с армия, ядрена бомба и членство в Съвета за сигурност на ООН, всички трябва да намерим сами“, категоричен е Алексей Навални. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!