София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

МВР и РЗИ със съвместни мерки срещу фалшифицирането на "зеления сертификат"

При съмнения за злоупотреби, сигналите своевременно ще се подават към структурите на полицията
48 сОбщество 787 Николай Парашкевов

"Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров проведоха работна среща с директора на РЗИ - София д-р Данчо Пенчев", съобщиха от пресцентъра на МВР.

При разговорите са били обсъдени съвместни мерки за предотвратяване на евентуални фалшификации на "зелен сертификат".

Входящите и обобщавани в РЗИ данни за поставените имунизации и издадените документи ще се анализират от здравните инспектори.

При съмнения за злоупотреби, сигналите своевременно ще се подават към структурите на МВР за проверка.

"Идеята е този механизъм да се прилага на национално ниво", посочват от вътрешното министерство и допълват, че главният секретар на МВР е разпоредил на всички ОДМВР в страната да затегнат контрола.

По време на срещата е била обсъдена и дейността на съвместните екипи за системен контрол на спазването на противоепидемичните мерки, разпоредени от здравния министър.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!