София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Момчилова: Трябва да сме много бдителни по отношение на съдържанието, което стига до децата

"Предстои да предприемем мерки по отношение на рекламата и хазарта", подчерта председателят на СЕМ
13 сОбщество 233 Николай Парашкевов

"Представям си това разсейване около енигмата, около тайнствеността в която работи регулатора, полека лека да преодолеем този вариант по който се е работило години наред. Все по наяве ще бъде това, което вършим. Радвам се, че колегите възприеха това предложение да се излъчваме в реално време, когато заседаваме, да се чува, да се вижда, да се съди затова, което правим, когато взимаме решение, когато обсъждаме болезнените за българската медийна среда теми. Считам, че това е полезния, цивилизования и демократичен начин по който трябва да работи този орган в този момент, на този етап", това заяви пред БНТ новият председател на СЕМ Соня Момчилова.

"Един мониторинг отнема време. Предстои след непопулярните мерки, да предприемем и други по отношение на рекламата на хазарта. Съвсем скоро ще бъде свикана дискусия, за да запознаем обществеността с пораженията, които търпим всички", каза още тя.

"Зрителите разчитат на нашето съдействие по ред проблеми. Ние дължим съществуването си на Закона за радио и телевизия. Това на което можем да обосновем нашите решения е тъкмо този закон, който е остарял. Но оправданието, че той не е достатъчен също е неоснователно", коментира председателят на СЕМ.

"Буквално преди часове заваляха някак нападки, може би основателни, ще има време да го осмисля към мен, за непопулярните решения, които ще вземем по повод на един формат в една търговска телевизия. Аз смятам, че децата трябва да бъдат предпазвани, на тях трябва да им бъде задаван друг поведенчески модел. Трябва в сравнение с целия този конформизъм и комерсиализъм, който ни залива, да показваме и другото", заяви още Соня Момчилова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!