София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Министърът на икономиката нападна Корнелия Нинова заради ВМЗ-Сопот

"През последните 5-6 месеца се откриха големи възможности пред ВМЗ-Сопот, те не се използват"
4 сИкономика 418 Николай Парашкевов

За последните два месеца, само във ВМЗ загубите са над 100 млн. лв. покрай действията на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова.

Това заяви пред БНТ служебният ресорен министър Никола Стоянов.

"През последните 5-6 месеца се откриха големи възможности пред ВМЗ-Сопот, те не се използват, особено държавните предприятия са поставени на колене в момента. Вместо да берат плодовете на високото търсене, да съберат пари за инвестиции, за обновления. Сега е моментът да се модернизират и да усвоят нови технологии - той беше изпуснат. Последните два месеца, само във ВМЗ загубите са над 100 млн. лв покрай действията на бившия министър", заяви той.

Стоянов подчерта, че в максимално кратки срокове ще свика заседание на междуведомствената комисия.

Това, че е нямало заседание, се отразява на фирмите, които не могат да внасят и да изнасят.

Стоянов уточни, че загубите на ВМЗ-Сопот са предимно от влошени показатели на производството, но и заради неработата на комисията и междуведомствения съвет - не са издавани лицензи и инвеститори обмислят оттегляне.

"Тръгването на инвеститори е много притеснително", каза служебният министър.

Стоянов беше категоричен, че България не е изнасяла и не изнася оръжие с директен получател Украйна.

Спазено е решението на парламента. Според него е възможно през посредници оръжие да е минало към Украйна, но подчерта, че не знае такова нещо и не може да коментира.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!