София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

МИНЧЕВ ОБЯВИ: Днес ще махнат железните врати от парадния вход на Народно събрание

Той отрече да се крие зад администрацията на парламента
15 сПолитика 333 Николай Парашкевов

"Процедурата по поставянето на тези врати не е съгласувана с Министерството на културата, което разбира се е нарушение заради, което Министерството на културата излезе с мярка да демонтираме вратите", това заяви председателят на НС Никола Минчев пред bTV по повод поставените метални решетки на парадния вход на институцията.

По думите му той все още търси отговор на въпроса защо поставянето на огражденията не е съгласуване със самия него.

Той отрече да се крие зад администрацията на Народно събрание.

"В крайна сметка аз не мога да се крия зад администрацията, защото съм председател на тази институцията, Ще поема отговорност за това нещо", заяви той.

"Днес се махат вратите. Вчера получихме предписанието от Министерството на културата. Решихме да не обжалваме, а да се съобразим с искането. Не са ми дали разчет за демонтажа, но не вярвам, че ще бъде нещо съществено", добави Минчев.

По думите му още не ясно каква ще бъде наложената глоба от Министерството на културата.

"Не ни е страх по никакъв начин, категорично. Тази охранителна мярка е по искане на НСО, които са длъжни да охраняват двете сгради на НС. В другата има от две години такива решетки", подчерта председателят на парламента.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!