София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Медицински сестри от цялата страна излизат на протест, в подкрепа на своя колежка

Недоволството беше предизвикано от уволнението на главната сестра на МБАЛББ „Света София“
37 сОбщество 873 Николай Парашкевов

Медицински сестри от няколко града в България ще се включат в днешния протест на техни колеги от белодробната болница в София.

Протестът е от 13.00 ч в двора на лечебното заведение.

Организира се от Синдиката на българските медицински специалисти е в защита на уволнената преди дни главна медицинска сестра Веселина Ганчева.

"Тази главна сестра беше уволнена неправомерно в четвъртък с писмо, изпратено по ЕКОНТ, докато тя е в болничен. Ще се съберем от Бургас, Сливен, Варна, Пазарджик, Враца и Видин и колегите от София. След Мая Илиева, след Бойка Анастасова, сега вече Ганчева, какво искат да кажат, че трябва да мълчим и да бъдем роби на системата ли? Няма да им се получи", заяви Димитрия Димитрова, съучредител на Синдиката на българските медицински специалисти.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!