София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Любомир Каримански: По-голямата част от антикризисните мерки не са обсъдени с ИТН

"Трябва да има междуведомствен съвет, който да заседава на всеки три месеца", заяви той
2 мПолитика 319 Николай Парашкевов

"От всички мерки по-голямата част не са комуникирани с ИТН. Това важи и за 20% увеличаване на пенсиите", това каза пред NOVA NEWS Любомир Каримански, председател на бюджетната комисия, народен представител от "Има такъв народ".

"Опитах се на последния коалиционен съвет да предложа мерките на "Има тъкав народ", но времето не стигна и те не бяха чути, надявам се това да се случи тази седмица, но мерките са закъснели. Аз още от март месец подчертах, че инфлацията надвишава 10%. Трябва да има междуведомствен съвет, който да заседава на всеки три месеца", добави той.

Според него е нормално изпълнителната власт да свиква такъв род срещи.

"БСП, "Демократична България" предложиха свои мерки, но такава среща не бе свикана. Не бива отделните формации да си приписват конкретни мерки. Споразумението стриктно трябва да се спазва. Има отстъпление от това. Аз ще настоявам за свикване на коалиционни съвети при всяко нарушаване на споразумението, като това за увеличаване напенсиите с 20%", заяви още Каримански.

"Твърдо не е взето като решение за мярката 25 стотинки отстъпка на литър при зареждане на 50. Може ли всяка една бензиностанция да е оператор на лични данни? Такива мерки не са съгласувани и с бюджетна комисия", отбеляза депутатът от ИТН.

За него приети сега антикризисни мерки няма да могат да влязат в сила през следващите два месеца, като част от тях имат нужда и от европейска нотификация.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!