София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Лавров: Русия не иска война с Украйна

„Ако зависи от Руската федерация, няма да има война“
37 сПолитика 393

Русия не иска война, но няма да позволи на други държави да нарушават нейните права, каза външният министър Сергей Лавров в интервю за RBC.

„Ако зависи от Руската федерация, няма да има война. Ние не искаме войни. Но няма да позволим грубо да атакуват нашите интереси, няма да позволим и те да бъдат игнорирани”, каза министърът.

Лавров добави, че не счита преговорите със САЩ и НАТО за гаранции за сигурност за завършени. Той отбеляза, че Москва е предала проектоспоразуменията в средата на декември и е получила писмени отговори на тях преди два дни. По думите на министъра някои от отговорите "хвърлят сянка върху плетената ограда", но има и "рационални зърна".

Сред темите, които са важни за Русия „на някои етапи“ са ракетите със среден и по-малък обсег, мораториум върху разполагането на които в Европа беше предложен от руска страна. „Тогава беше игнорирано, но сега е включено в техните предложения“, каза Лавров.


Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!