София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Кристиян Николов: Оказах първа помощ на Милен Цветков, попитах го как е

"Питах го как си, имаш ли нужда от нещо, добре ли си"

Обвиненият за катастрофата Кристиян Николов, при която загина журналистът Милен Цветков даде обяснения пред съда. В залата той посочи, че вечерта преди инцидента в дома му е имало гости заради рождения ден на приятелката му. Изпил шот, който намерил, докато почиства след събирането. Нa вкус му се сторил странен, устата му изтръпнала и се почувствал зле. Направил си чай и приел добавка с медицински коноп за успокоение, предава БНТ. 

Когато на 19 април се качил на автомобила, чувствал дискомфорт, но не и замаян и негоден да кара кола. Малко преди фаталния сблъсък му причерняло и всичко, което му се случило било като в просъница. Спомня си обаче силен удар и че се е изплашил за себе си и спътниците си.

"Питах го (Милен Цветков) как си, имаш ли нужда от нещо, добре ли си. Той изглеждаше без външни наранявания. Беше в шок и не можеше да си събере мислите", твърди Николов, като обясни, че след това пострадалият рязко се влошил, а самият той му е оказал първа помощ. Николов заяви още, че след това пострадалият е откаран с линейка, а той съдействал на полицаите, дал кръвна проба за наркотици, а след това бил отведен в районно управление.

"Питах го как си, имаш ли нужда от нещо, добре ли си. Той изглеждаше без външни наранявания. Беше в шок и не можеше да си събере мислите", каза обвиняемият. 

"На сутринта един полицай ми съобщи, че името на пострадалия е Милен Цветков и че човекът е починал. В този миг наистина се почувствах ужасно, почувствах, че светът ми свърши. Разплаках се. По последно имах надежда, че човекът е оцелял".

Очаквайте подробности!

Снимка: Булфото

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!