София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Кристалина Георгиева обвини бившия шеф на Световната банка за манипулацията за Китай

Позиция на директора на Международния валутен фонд
пропускане
20 чПолитика 748

Шефът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева обяви за неверни и фалшиви разкритията на независимо разследване, в което се твърди, че като ръководител на Световната банка тя е притискала персонала да манипулира данните, за да представи бизнес климата в Китай по -благоприятен, предаде Reuters.

В изявление, което планира да направи пред Управителния съвет на МВФ, Георгиева обвинява офиса на предишния президент на Световната банка - американеца Джим Йон Ким, - в манипулация.

Тя обяснява, че се е намесила, за да блокира предложение на човек от екипа на Ким данните за Хонконг да бъдат взети предвид при изчисляването на рейтинга на Китай в ежегодната класация на СБ "Да правиш бизнес", което би подобрило значително позициите на страната.

Засега бившият президент на Световната банка не е отговорил на запитването на Ройтерс за коментар.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!