София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Красимир Дачев: Политиците взеха да се месят в икономиката и леко я разрушават

Той коментира нарастващия проблем с недостиг на дърва за огрев у нас
32 сАнализи 405

„Политиците взеха да се месят в икономиката и леко я разрушават." Това заяви зам.-председателят на Българската търговско-промишлена камара Красимир Дачев в ефира на "НОВА".

Той коментира нарастващия проблем с недостиг на дърва за огрев у нас, а според него проблема го има от години, но заради политическа нерешителност, той не може да бъде отстранен.

„Влизаме в една фабрика от преди 30 години. Казват, че е много вредно и трябва да се махнат въглищата. Започват да инвестираш, правиш течно гориво. След това идват от Министерство на екологията и казват, че започват да правят глоби, защото се ползва мазут. Ти инвестираш да правиш производство с газ – максимално чистото, което е. 10 години инвестираш, правиш инфраструктура, правиш газопровод. На приказки е лесно”, коментира Дачев.

Зам.-председателят на Българската търговско-промишлена камара изрази мнение, че газ ще има, но ние сами сме направили така, че да го купуваме на 10 пъти по-висока цена от миналата година.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!