София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Корнелия Нинова: Участието на държавата в икономиката се увеличава двойно

"Най-накрая ще имаме безплатни детски градини и ясли", допълни тя
16 сПолитика 338 Николай Парашкевов

"Няколко кризи се натрупаха - ковид, енергийна, социални въпроси. За това от правителството разработваме програма от мерки, които да подпомогнат преодоляването на тези кризи. И най-важното заложено в бюджета за следващата година показва и в каква посока правителството иска да решава тези кризи", това заяви вицепремиерът и Министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред БНТ.

"Предприетите мерки досега показват волята за решаване на тези кризи. Тръгнахме от 110 лв/мВтч, а стигнахме до 250", добави тя.

"Първо - връщането на ролята на държавата. Това е нещо, за което от БСП настояваме от години. До сега мантрата беше държавата да се изтегли от всички, а пазарът да се саморегулира. Това доведе до забогатяване на големите и обедняване на малките. Второ - борбата с монополите, а трето ролята на социалната държава. Това са част от претенциите на БСП през годините и се радвам, че се връщаме към тях.

"В бюджета за 2022, участието на държавата в икономиката и инвестирането на средства се увеличава двойно от 2,9% на 5,8% от БВП", уточни лидерът на БСП.

"Най-накрая ще имаме безплатни детски градини и ясли, а за родителите, които не могат да намерят места ще има компенсации. 70 млн. лв. са предвидени за строеж на нови детски градини", добави Нинова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!