София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Комитова: Бавното издаване на строителни разрешения отказва чуждестранните инвеститори (ВИДЕО)

Тя представи нарушенията, които са разкрили в МРРБ
5 мПолитика 429 Ивана Иванова

В задачите на регионалното министерство има и много спешни и неотложни промени в Нормативната уредба, които са в правомощията на регионалния министър. Ние бяхме подготвени от предишния си живот. Досега не ни оставаше време да осведомим медиите какво сме направили. Първото, което направих като министър, е да отменя наредбата за техническите паспорти. Това коментира министърът на регионалното развитие арх. Виолета Комитова в ефира на "Делници".

"Например вие сте предприемач и искате да се сдобиете със строително разрешение. Отивате 10 пъти в една институция, връщат ви, а след това питате на кого да дам парите, за да се отърва от този ад. Това бавно издаване на строителни разрешения отказа всички чуждестранни инвеститори. Те нямат интерес, защото ние живеем в динамичен свят и времето е пари. Най-важното е факторът време, а не парите", коментира Комитова. 

Тя коментира и строежът на АМ "Хемус". "В последните участъци, които са вече след последните 80 км в посока към Шумен. Трасето се останови от геология и геодезия, че имаме свлачище, имаме защитена територия, имаме и специално съоръжение, което трябва да бъде заобиколено. Да, строежът ще се довърши, но трябва да минем по законовия ред", коментира още тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!