София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Комисията по граждански свободи на ЕП е на посещение в България

Като част от текущото наблюдение на ситуацията в целия ЕС
17 мОбщество 169

Членовете на Комисията по граждански свободи ще посетят Словакия и България, за да оценят спазването на върховенството на закона, като част от текущото наблюдение на ситуацията в целия ЕС. Това съобщи пресслужбата на ЕП.
Делегацията ще включва следните членове на ЕП:

- София ин'т Велд (Renew, Нидерландия - председател на делегацията)
- Елена Йончева (С&Д, България)
- Клеър Дейли (Левица, Ирландия)
- Владимир Билчик (ЕНП, Словакия)
- Анализа Тардино (ИД, Италия)
- Патрик Яки (ЕКР, Полша)
- Сергей Лагодински (Зелени/ЕСА, Германия)

Свобода на медиите и борба с корупцията ще са сред дискутираните теми по време на пресконференцията на 24 септември, която ще се състои в офиса на Европейския парламент в София.

По време на първото си посещение в България членовете на Комисията по граждански свободи ще се срещнат с различни организации на гражданското общество, както и с висши държавни и правителствени служители, включително с президента, министър-председателя (подлежи на потвърждение) и няколко министри (подлежи на потвърждение), омбудсмана и главния прокурор.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!