София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

КНСБ иска ръст на минималната заплата на 760 лева, излизат на протест

Подобен ръст на възнагражденията ще позволи да бъде компенсирана инфлацията

Протестна акция с искане за увеличение на минималната работна заплата от 1-ви юли на 760 лева и на доходите на работещите в бюджетния сектор започва от тази сутрин КНСБ.  

В близост до служебния вход на Народното събрание ще се разположи синдикална протестна палатка, членове на КНСБ от бюджетните организации ще искат лични срещи с депутатите за да връчат исканията си за предстоящата актуализация на бюджета.   

Заплатите в бюджетната сфера да нараснат с минимум 15%, за служителите на терен - с 20%, настояват от профсъюза. Подобен ръст на възнагражденията ще позволи да бъде компенсирано макар и частично, нарастването на цените в резултат на ускоряването на инфлацията у нас.

Друго настояване при приемането на корекциите в Бюджета е да се увеличат с повече от планираното данъчните облекчения за семейства с деца, така, че за едно дете сумата да е 750 лева за година, а за две деца - 1500 лева.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!