София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Китай изпраща войски в Русия

Те ще послужат за съвместни учения
5 сОбщество 2163 Николай Трифонов

Китайски войски ще заминат за Русия, за да участват в съвместни учения с Русия и други страни, включително Индия, Беларус и Таджикистан, съобщи китайското министерство на отбраната.

Участието на Китай в съвместните учения "не е свързано с настоящата международна и регионална ситуация", се казва в изявление на министерството.
Ученията са част от действащото двустранно годишно споразумение за сътрудничество, заявиха от ведомството. Подобни съвместни учения с участието на Китай, ръководени от Русия, са се провеждали през последните години.

"Целта е да се задълбочи практическото и приятелското сътрудничество с армиите на участващите страни, да се повиши нивото на стратегическо сътрудничество между страните и да се укрепи способността за реагиране на различни заплахи за сигурността", се казва в изявлението. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!