София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Кирил Петков: Няма как дори да открехнем вратата по темата македонско малцинство

Има много хора в Северна Македония, които не искат да влязат в Европейския съюз, каза премиерът
4 мПолитика 948 Николай Трифонов

"Има много хора в Северна Македония, които не искат да влязат в Европейския съюз (ЕС)." Това заяви премиерът на България - Кирил Петков. Той е на изслушване в Народното събрание и отговаря на въпроси зададени от народните представители.

От ГЕРБ попитаха премиера какво му е мнението за изказването на президента на Северна Македония - Стево Пендаровски, в което той заяви, че в България има македонско малцинство.

"Хубавото е че изпълнителната власт определя външната политика на страната, а не президентът. Това е тема, от която българското правителство няма шанс да отстъпи. Теми като македонско малцинство - твърдо не, няма как да открехнем вратата по този въпрос. Дори не смятам да коментира тази тема", каза Петков.

Петков разказа и как премиерът на Северна Македония си е дал личния номер, на който да бъде търсен, ако има случаи на вандалщина върху офиса на БТА в западната ни съседка.

"Когато откривахме офиса на БТА в Северна Македония, Димитър Ковачевски си даде личния номер на човека, който ще седи там и му каза, че ако има дори графити по офиса да не се обажда в полицията, а да му звънне на него", сподели премиерът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!