София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Кирил Петков: Американският газ е подписан, двата кораба са тръгнали

Цената ще бъде долу-горе еквивалентна, обяви премиерът

Когато едностранно беше спрян газът от Газпром много бързо трябваше да намерим алтернатива с такава цена като на Газпром или по-добра. Прегледахме всички възможни опции. Доставките от Щатите са една възможност въпреки транспорта. Целият свят търси газ. Германия, Франция, Австрия. Всички искат, защото виждат, че доставките от Газпром са несигурни. Исках да покажа, че България не е зависима и че никой не може едностранно да ни извива ръцете. Това коментира премиерът Кирил Петков. 

Той посочи още, че цената ще бъде долу-горе еквивалентна. Хубавата новина е, че паралелно договорихме и с азерския газ, така че да може да дойде в България на 1 юли, независимо дали гръцката връзка е готова, каза още премиерът. 

Той съобщи, че "американският газ е подписан, двата кораба са тръгнали. Договорът е подписан от американска компания. Хубаво е да запазим конфиденциалност". 

Истината е, че се справяме. Справихме се и с казуса с Украйна и оръжието. Хората трябва да се успокоят, каза още министър-председателят.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!