София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Кирил Петков: 8 млрд. лева са крадат, трябва да преструктурираме БЕХ и НЕК

"Докато не спрем кражбите, не трябва да пипаме данъците"
2 мПолитика 560 Мирослав Митков

Много е важно кой информира хората. Досега не можаха да вкарат големите експерти в дискусията за ваксините и коронавирус. Трябва да направим една масирана кампания и не трябва да се подценяват антителата. Това заяви Кирил Петков от "Продължаваме промяната".

Служебното правителство успя да направи нещо много важно, а това е да актуализира бюджета, категоричен бе той.

"Цените на енергията лежат върху предишното управление на ГЕРБ, защото бордовете, които управляват са от ГЕРБ. Бих уволнил тези хора, но има закон, който ги пази. Трябва да се махнат тези хора, защото иначе проблемът лежи отдолу. Не купуваме достатъчно количества азерски газ например, който е евтин. Този газ не е купен, защото бордовете са същите и саботират в момента", заяви той по повод скачащите цени на електроенергията у нас.

По думите му около 8 млрд. лева се крадат. "Докато не спрем кражбите, не трябва да пипаме данъците. Трябва правилните капацитети да са на най-ключовите позиции. Ако спрем кражбата на тези 8 млрд. лева - то ще има пари за всичко", категоричен бе Петков.

"Първото нещо, което ще направим след изборите е да говорим с всяка една партия, но без ДПС. Защото, когато сложиш Делян Пеевски като водач на листа във Велико Търново, то ясно казваш на хората, че не ти пука и няма как да има нулева корупция", заяви още Кирил Петков.

По думите му всички трябва да се обединят около едно - нулева корупция и смяна на главния прокурор.

Искам да потвърдя - като министър съм вкарал доста папки в прокуратурата, но положението е все едно от умрял писмо, добави той по повод инхаус поръчките.

Като гласувате за нас, ние доказахме през последните 4 месеца, че имаме смелостта и воля да спрем корупцията. Трябва да преструктурираме НЕК и БЕХ, трябва да махнем крадците. Трябва да хванем тези 8 млрд. лева и да ги насочим по правилния начин, заяви още Петков .

Що се отнася до канадското му гражданство, Петков каза, че е разочарован, защото не му е било позволено да вкара дори и писмено становище по темата. "Съдът привиква само експерти, които публично са се обявили против. Ще изчакам днес той да се произнесе и тогава ще публикувам и коментирам казуса", заяви още Кирил Петков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!