София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Христо Иванов: Шопската салата и Балкантурист - това ли е брандът на България? (ВИДЕО)

"Да, България" провежда Национална конференция
2 мПолитика 352 Слав Механджийски

Ние се намираме в 15-тата годината от членството ни в ЕС. Скоро поколението, родено през 2007 година, ще навърши пълнолетие. С тази генерация трябва да положим основите на една нова България. Страната ни се намира в окото на буря от трансформации.

Това заяви председателят на „Да, България“ Христо Иванов по време на Националната конференция на партията. Той е предложен за втори мандат за председателския пост.

Намираме се в период на политическа трансформация, не защото се смени правителството, а защото се променя политическата система. Тези промени се случват без значение искаме ли ги, или не. Нашата задача е трансформацията на България да се случи към по-добро, посочи той.

„Нашата държавност е в изключително лошо положение. Политическият ни модел е глупав – не ражда фантазия. Трябва да го превърнем в машина за развитие. Ние трябва по нов начин да погледнем на своя национален бранд, но това е отговорът на въпроса – „Какво е България – шопската салата или Балкантурист?“. Нашият национален бранд трябва да носи надежда и оптимизъм“, допълни Иванов.

Конференцията на „Да, България“ и изборът на председател идват след провала на коалицията „Демократична България“ на изборите на 14 ноември. Тогава оставки подадоха всички членове на голямата коалиция – Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борислав Сандов и Владислав Панев.

Коалицията има едва 16 депутати в 47-ото Народно събрание.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!