София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Как ще получаваме отстъпката си от 0.25 лв. за литър гориво?

Скоро в ход ще бъде една от антиинфлационните мерки на кабинета "Петков"
56 сОбщество 414 Николай Парашкевов

"Още не сме решили окончателно как ще бъде реализирано. Единият вариант е с фактура на физическо лице, обсъждаме и други варианти. Следващата или по следващата седмица ще имаме окончателно решение", това заяви Министърът на електронното управление Божидар Божанов пред NOVA по повод въпросът с това как хората ще регистрират отстъпката си от 25 ст. за литър гориво на бензиностанциите, една от антиинфлационните мерки на правителството.

"Обсъждаме дейталите. Как да защитим личните данни, как да няма опашки и т.н.", подчерта Божанов.

"Възможно е да бъде разработен нов модул за тази цел, но той ще е сравнително прост", уточни той.

По отношение на електронния портфейл с лични данни, Божанов подчерта, че той се отключва с биометрични данни, което ще ограничи опитите за злоупотреби.

"Електронното гласуване е на етап техническа спецификация на изграждане. За жалост положението е такова от години. В момента забързахме този цикъл. Дали за местните избори ще го има или не, това е решение на Народно събрание", заяти той на въпрос дали електронното гласуване ще се използва на следващите местни избори.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!