София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Извънредно заседание на парламента

Поводът е ситуацията в Украйна
6 мПолитика 279 Николай Трифонов

Днес ще се проведе извънредно заседание на парламента. Темата е конфликтът между Русия и Украйна, който в последните дни създаде голямо напрежение между НАТО, САЩ и Руската федерация.

Заседанието бе свикано по искане на ПП ГЕРБ-СДС. В понеделник председателят на партията - Бойко Борисов обяви, че ще се внесе искане за извънредно заседание, защото "България е в международна изолация" и "дрънкат оръжия близо до границата ни" (думи на Бойко Борисов). 

Днес ще се обсъди и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на наша територия.

В дневния ред е изслушване на премиера Кирил Петков, министъра на отбраната Стефан Янев, министъра на външните работи Теодора Генчовска и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване.

Искането беше внесено от 59 народни представители от ГЕРБ-СДС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!