София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ИЗВЪНРЕДНО: Убиецът на Илиян Илиев от "Люлин" остава в ареста

Съдът реши, че има реална опасност обвиняемият да се укрие

Защитата на обвиняемия - Денис Ал Газзи, поиска домашен арест, а като причина посочи, че той се грижи за близките си (баба и дядо). Обвиняемият каза пред съдията, че няма да се укрива или да бяга и има желание да довърши образованието си.

"Всичко беше при самозащита", заяви той.

Искането на защитата не бе удовлетворено. Съдът реши, че има реална опасност обвиняемият да се укрие, защото веднъж е избягал от местопрестъплението и има съдебно досие.

По време на делото се проведе простест в памет на убития Илиян. Гражданите споделиха, че Ал Газзи не е бил провокиран, както неговият адвокат твърди.

"Зарята беше две минути, това не може да е повод за скандал. Той не беше провокиран по никакъв начин. Какво щеше да стане ако бяха деца?", разказа една от протестиращите, която е станала свидетел на случващото, докато е гледала зарята.

Обвиняемият остава в ареста. Определението на САС е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!