София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ИЗВЪНРЕДНО: Семерджиев е карал без книжка 16 години, в деня на катастрофата е блъснал и друг човек

По отношение на него са предприемани десетки действия от органите на МВР, твърди Рашков

Той е управлявал различни превозни средства без да има свидетелство за правоуправление от 2005 година. По отношение на него са предприемани десетки действия от органите на МВР и са изпращани десетки сигнали до прокуратурата. Това обяви на извънреден брифинг вътрешният министър в оставка Бойко Рашков относно Георги Семерджиев, извършителят на зверската катастрофа в София, при която загинаха две млади жени на 22 и 26 години. 

През изтеклите 16 години той е имал чудесна възможност да се яви на изпит и да получи такова. Той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, за която Швейцарската конфедерация не е издавала такъв документ. С този документ той се е представял при проверка. Напът сме да изследваме шофьорската биография на този човек, каза още той. 

Имаме съмнение дали някой от полицейските служители са изпълнявали своите задължения по закон и не са се повлияли от друго да не вземат мерки. Затова днес с моя заповед съм разпоредил да бъдат незабавни мерки по отношение на всички случаи, в които Семерджиев е бил спиран като водач на МПС и да установим какви действия са взети по отношение на него. В няколко случая имаме събрани материали и изпратени до прокуратурата, но прокуратурата ги е върнала с разпореждане да бъдат наложени административни глоби, посочи още вътрешният министър. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!