София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

ИЗВЪНРЕДНО: Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на "Булгаргаз"

Министерският съвет се събра на редовно заседание
2 мПолитика 551 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

Министерският съвет ще гласува да се отпусне 800 млн. лв. заем на "Булгаргаз". Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев преди началото на заседанието.

"Министерството на енергетиката и Министерството ана финансите изготвиха прлан за заздравяване на Булгаргаз, като на днешното заседание ще приемем постановлене за отпускане на 800 млн. лв.", обясни Донев.

Целта е "Булгаргаз" да излезе на пазара, да намери дългосрочно финансиране и така да върне заема.

"Предстои да приемем постановлението за присъединяването на България към ОИСР. Много правителства работиха за това, на нас се падна честта да организираме и структурираме присъединителния процес. Държавата е се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи. Недопустимо е да се поставя волята на България за присъединяване към ОИСР", коментира Гълъб Донев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!