София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ивайло Калфин: Най-консолидиращо би било първо да тръгне управленческата програма

"Това, което не виждам е какво точно ще прави този кабинет", подчерта бившият външен министър
18 сПолитика 244 Николай Парашкевов

"Очевидно тези, които водят преговорите, имат някаква степен на увереност, че ще имат мнозинство, слушайки по думите им. Това, което не виждам е какво точно ще прави този кабинет. Чувам, че ще има програма, но какви са основните стълбове в нея...?", това заяви бившият външен министър Ивайло Калфин пред БНТ по повод опитите на Асен Василев да състави кабинет.

"Дали ще отидем на избори септември или март не виждам каква е разликата", продължи той намеквайки, че един сегашен кабинет трудно ще издържи на натиска върху него.

"Най-консолидиращо би било първо да тръгне програмата, нека я видим, след като е готов резултатът и подкрепата и около това да се търси мнозинство", добави той.

"Важно е и съм сигурен, че се преговаря в момента за това нещо. Пред нас постепенно се вдига завесата на преговорите. Очевидно накрая ще разберем програмата и министрите, след като има събрано мнозинство", каза още Калфин.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!