София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Има ли контрол върху кремацията в България?

Вчера бяха открити седем трупа, заровени в гориста местност край София
12 сКрими 222 Николай Трифонов

„Както е видно, има пролуки за такъв тип злоупотреби. Според мен липсва закон и контролен орган върху тази дейност. В момента се действа по силата на наредба на Столичната община от 2011 г., която не е актуализирана по никакъв начин към днешна дата." Това заяви оперативният директор на „София крематориум” Михаил Кръстев в ефира на "НОВА".

Вчера бяха открити седем трупа, заровени в гориста местност край София.

Той посочи, ако някой има съмнения дали действително негов близък е бил кремиран, можи да се обади във всеки един от крематориумите в София, Варна и Пловдив.

„Срещу ЕГН може да се разбере дали неговият близък е кремиран и кога това се е случило. Има регистър, проверката става за минута. Ако не фигурира в него, това означава, че не е кремиран”, обясни Кръстев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!