София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Гуцанов: Говорейки за азерски газ - 45% от него е руски

„Най-важното нещо за България е да бъдат осигурени най-добрите цени", посочи той

„Най-важното нещо за България е да бъдат осигурени най-добрите цени на газ – независимо от кой доставчик ще бъде тя. Също така да бъдат възобновени разговорите с „Газпром”, защото ние повече от 40 години зареждаме от тях и до момента не сме видели по-добра възможност. Сега ще дойдат 2 танкера с втечнен газ, но те са за 1 месец и по-важно е какво ще правим след това". Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред Нова.

За БСП е най-важно да имаме сигурност в доставките, както и да ползваме гориво на възможно най-ниската цена, защото това е ключово за българската икономика и нашата сигурно, посочи той.

 „Когато говорим за азерски газ също трябва да знаем, че една част и по-точно 45% от него е руски газ. Ние можем да вземем максимум 1 млрд. от азерския газ, но необходими са ни още 2.5 млрд. и е важно откъде ще ги вземем тях”, допълни Гуцанов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!