София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

„Голфът е джентълменски спорт и скъпо удоволствие“

Денис Димитров и Магдалена Борисова в „Делници“ по Евроком
2 годиниЛайфстайл 421 Боряна Райчева

Това е определно джентълменски спорт – трябва да се саморегулираш за правилата и всеки сам си е съдия на себе си.

Това коментира треньорът на националния отбор на България по голф Денис Димитров в ефира на предаването „Делници“ с Николай Колев по Евроком.

Той сподели, че повечето случаи академиите за голф се намират на голф игрищата. „Със сигурност, не е била много достъпна играта в по-голямата част от историческото си развитие.

Но това се променя, откакто САЩ, Великобритания и други страни правят достъпа за по-широк кръг хора“, каза Димитров.

Той призна, че този спорт е „определено скъпо удоволствие“. „Не толкова заради парите, трябва човек да има много свободно време“, каза треньорът. По думите за този спорт човек трябва „да има мотивация“.

Заедно с него в студиото беше и националната и регионална шампионка Магдалена Борисова. „Със сигурност, повече има момчета, отколкото момичета“, каза 16-годишната голфистка.

„Трябваше да си празнувам 10-ия рожден ден, но не исках да си го празнувам на кино или на заведение. Отидох с родителите на голф симулатор и реших да тренирам“, разказа тя.

Преди две години е спечелила трето място на откритото първенство в Унгария, както и първото място на младежкото в Сърбия. „Това ме мотивира да продължа да се занимавам с този спорт“.

„Ходя на различни игрища, всяко от тях е на различно място и съвсем различен климат“, разказа Магдалена Борисова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!