София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ГЕРБ: Всеки ден на Кацаров като здравен министър вдига степента на обществена опасност

Позиция на политическата група

ПП ГЕРБ изпрати позиция до медиите във връзка с информацията, че служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров е сезирал държавното обвинение заради твърдение на лидера на партията Бойко Борисов за ваксините. 

ПОЗИЦИЯ: 

Всеки ден престой на Стойчо Кацаров на поста здравен министър вдига степента на обществена опасност заради липсата на адекватни решения по овладяването на епидемичната вълна. Единственият виновник за липсата на навременна информация, че срокът на годност на изтеклите ваксини е удължен, е Стойо Кацаров. Същият е виновен и за провалената ваксинационна кампания до момента, заради която ваксините отлежават във фризерите, а България остава на последно място по ваксинация в ЕС.

Припомняме, че именно Бойко Борисов и ГЕРБ сме политическата сила, която най-много е агитирала за необходимостта от ваксинация.

Лидерът на ГЕРБ в свое изказване по време на посещение в Асеновград заяви, че ваксините срещу ковид в България са с изтекъл срок. Ето какво каза тогава бившият премиер: 

 "Това е престъпление. Защо продадоха хубавите, в срок ваксини, а ваксинирате хората с такива с изтекъл срок на годност. Тя може да е безвредна, но ефикасна ли е?"

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!