София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ГЕРБ се нахвърлиха срещу Бойко Рашков и Румен Спецов

От партията дадоха пресконференция в село Ялботина
пропускане
1 чПолитика 610 Николай Парашкевов

Разследване, което да изясни как председателят на НАП Румен Спецов е продал компанията си, която е имала над милион и половина лева задължения към бюджета, за това настояват отново от ГЕРБ.

От партията обвиниха Бойко Рашков, че от поста, който заема, работи за преизбирането на президента Румен Радев за втори мандат.

ГЕРБ дадоха пресконференция в село Ялботина, община Драгоман, от мястото, на което е адресната регистрация на човека закупил фирмата на шефа на НАП Румен Спецов.

От партията на Бойко Борисов заявиха, че той умишлено е продал фирмата си през 2016 г, защото е знаел, че дължи данъци за милион и половина на държавата.

"Бойко Рашков от "братството на почтените" питал ли е г-н Спецов кой ще възстанови тези 1,5 млн. на българските данъкоплатци. Питал ли го е откъде познава това сламено лице, на което е прехвърлил фирмата, знаейки, че има такива задължения? Питаме кой е заплашвал лицето Румен Спецов? Важно е г-н Рашков да отговори какво се случва в този момент и защо полицията спи и не е намерила лицето, което заплашва г-н Спецов", заяви Александър Иванов от ГЕРБ.

Потърсихме отговорите на Румен Спецов на тези въпроси, но от НАП обясниха, че не коментират класифицирана информация.

От ГЕРБ призоваха вътрешния министър за действия и по повод сериозното поскъпване на електроенергията.

"Призовавам Рашков не да продължи с пиар акциите в борсата и в КЕВР, а да влезе в министерството на енергетиката и да пита министерството на енергетиката за тяхното бездействие", заяви Жечо Станков от ГЕРБ.

А на твърденията на Бойко Рашков, че ГЕРБ и ДПС ще се опитат да купуват гласове на предстоящите избори, Тома Биков заяви:

"Всички тези димки ченгесарски, и то долнопробни и смешни ченгесарски, номера ги гледахме на миналите избори. И на миналите избори г-н Рашков трябва да се е уверил, че ГЕРБ има достатъчна подкрепа в България, за да спечели изборите, въпреки натиска, който той правеше...Този човек не е министър на вътрешните работи, този човек е председател на предизборния щаб на Румен Радев", заяви той.

ГЕРБ настояват предизборната кампания да бъде битка на идеи и да се търси съгласие по важните за страната теми.

Снимка: FB/Бойко Борисов

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!