София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Георгиев: Съдът прекрати съдебното дело на прокуратурата срещу мен и го върна на гешевтурата

Коментар във „Фейсбук“
12 сVox Populi 239

„Днес съдът прекрати съдебното дело на прокуратурата срещу мен и го върна на гешевтурата“, написа в профила си във „Фейсбук“ Георги Георгиев по повод спечеланата от него битка. 
 
„Гешев, скоро ти ще си обвиняем“, заяви лидерът на БОЕЦ. 
 
„Това е делото, което ми бе образувано през 2019 г. по поръчка на Борисов и Пеевски, когато ми изпратиха три мутри, които в продължени на дни издевателстваха над мен и семейството ми. Повода бе образуваните тогава от БОЕЦ дела срещу участието на Пеевски в евроизборите и протестите, които организирахме срещу избора на Гешев, както и сигналите ни по АпартамемтГейт. На първа инстанция бях осъден на пет месеца затвор и към 10 000 лева разходи, лихви и тн. Въззивния съд отмени присъдата и върна делото на първа инстанция, като констатира тежки пороци на обвинението, които грубо погазват правото ми на защита“, припомни той. 
 
„В хода на днешното заседание моят адвокат Диньо Бозаджиев доказа пред съда, че обвинението в цялост е незаконосъбразно, защото е повдигнато и поддържано от некомпетентна прокуратура. Бухалково дело по поръчка на мафията“, обясни Георгиев.
 
„Три години тормоз, репресии и мачкане по това дело, а то е само едно от многото. Спечелихме и тази битка“, заяви лидерът на гражданското сдружение като подчерта, че войната продължава. „Войната срещу мафията и злото превзело държавата ни. И БОЕЦ я водим на всички фронтове – на площадите, в съдебните зали, на улицата, в международните институции. И тя има своята цена, която трябва да бъде платена. Свободата не може да ни бъде дадена даром, сами трябва да се преборим за нея и да платим цената“, категоричен е Георгиев.
 
По думите му „скоро Гешев, Борисов, Пеевски, Цацаров, Доган и бандата им ще са на подсъдимата скамейка“. Той обясни, че това е един от знаците на промяната, за която гражданите се борят – всеки да носи отговорност за извършените престъпления. „И милост и прошка няма да има“, заяви Георгиев. 
 
„Продължаваме! Благодаря на всички бойци и граждани за подкрепата. Важното е да не се отказваме и да водим битките си до край. Сега страхът е в сърцата на наглите. Страхът от истината, справедливостта и възмездието“, каза той. 
 
Георги Георгиев обяви, че утре от 10 ч. БОЕЦ ще бъде пред Висшия съдебен съвет. 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!