София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Георги Богданов: Ресторантите да работят, а децата ни да са затворени е абсолютно недопустимо

"Така, както вървят нещата с пандемията, ние ще бъдем затворени до няколко седмици", каза той
51 сОбразование 332 Николай Парашкевов

"Ние постоянно говорим с Министерството на образованието и здравеопазването, защото това, което се случва, е абсолютно недопустимо - да бъдат отворени ресторанти, но да бъдат затворени децата ни", заяви пред БНТ Георги Богданов, изпълнителен директор на Националната мрежа за децата.

"Децата, особено българските, са изключително травмирани заради това, че са затворени. Като гражданска организация настояваме, че училищата трябва да бъдат отворени", категоричен беше той.

"На първо място трябва да се даде ясен отговор на това дали учителското съсловие ще се ваксинира или не, при какви условия и защо продължава да има неваксинирани учители, които работят с нашите деца. Второ, има родители, които не искат на децата им да бъдат правени неинвазивни тестове", допълни Богданов.

По думите му хората са наплашени от всичко, което се случва и затова Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването трябва да имат ясен план как ще подходят в сегашната ситуация.

"Така, както вървят нещата с пандемията, ние ще бъдем затворени до няколко седмици. Това, което се прави с незатварянето на държавата е да се изчакат изборите. Малките деца поне трябва да бъдат пуснати да участват, защото на едно дете от 1 до 4 клас не може да му бъде задържано вниманието в един екран", заяви още той.

"Трябва да се дискутира как ще стане безопасна средата в училище и как да се осигури такава организация на работа, че да се осигури присъствено обучение за децата на тези родители, които нямат против децата им да бъдат тествани с неивазивни тестове", подчерта изпълнителният  директор на Националната мрежа за децата.

Според Георги Богданов няма държава, която да предлага мярка неваксинираните учители да преподават от вкъщи.

"Аз не мога да си представя, че един учител ще си стои вкъщи, а 30 ученици ще стоят в клас само защото той не иска да се ваксинира", заяви Богданов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!