София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Гебрев: Дългата ръка на Путин работи с по-къса у нас

Оръжейният търговец смята, че дилемата около решението за военна помощ на Русия е преиграна
3 мПолитика 500 Ивана Иванова

Дългата ръка на руския президент Владимир Путин работи с по-къса у нас. Това каза оръжейният търговец Емилиян Гебрев в ефира на НОВА.

Той определи опита да бъде отровен като терористичен акт. По думите му до ден днешен по случая се работи така, че нищо да не излезе наяве.

„Нас ако ни нямаше, нямаше да ги има и тези заводи, които оперират. От първата секунда по никакъв начин не се е работило да се изясни случилото се, а само да се замаже и да изчезне. Това са поети ангажименти от нашата страна”, добави оръжейният търговец.

По думите му случаят вече седем години „се замазва”, независимо, че периодично се предоставят съвсем конкретни информации от външни разследващи.

Гебрев беше категоричен, че директно от България за Украйна действително не е заминал и един патрон. Снимките с български оръжия, влизащи в украински самолет, коментира така: „Те отиват в някоя европейска в страна. Това, че самолетът е украински не означава абсолютно нищо. Много хора изпадат в една еуфория. Украинците си изкараха всичко, каквото можаха, за да не бъде унищожено”, обясни той.

Като „абсолютно преиграна” Гебрев определи дилемата около решението на България за предоставяне на военна помощ за Украйна. „Ние тук едва ли не искаме да се каже колко винтчета, колко болтчета на кого и как ще бъдат дадени. Никой от властта не е говорил с мен за предоставяне на оръжие”, уточни търговецът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!